Home » Javni poziv za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije za 2022.

Javni poziv za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije za 2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 30. ožujka 2022. godine Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije (EnU-1/22). Podnošenje prijava na poziv započinje 12. travnja 2022. godine u 9 sati.

U sklopu Javnog poziva se različitim pravnim osobama sufinanciraju sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije: dizalice topline, sunčani toplinski kolektori, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom (off-grid) ili mrežnom pogonu.

Poziv je otvoren za jedinice regionalne i lokalne samouprave, tijela državne uprave, ostale proračunske i izvanproračunske korisnike, ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, privatne iznajmljivače, kao i samostalne djelatnosti te ostale pravne subjekte (izuzev udruga), što uključuje i upravitelje višestambenih zgrada, koji će se moći prijaviti uime suvlasnika, te vjerske zajednice.

Kako bi se prijavili, zainteresirani korisnici trebaju na vrijeme pripremiti svu potrebnu dokumentaciju, snimiti ju na prijenosni uređaj za pohranu podataka (npr. USB) te ju poslati preporučenom poštom ili osobno donijeti u prijamni ured Fonda od 12. travnja od 9 sati. Prijave će biti obrađivane redoslijedom zaprimanja, do trenutka iskorištenja sredstava.

Dokumentacija za prijavu dostupna je na ovoj poveznici.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content