Home » Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta za 2020.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta za 2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2020. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta. Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe-trgovačka društva, zadruge, udruge) koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.

Podnositelji zahtjeva za potporu mogu ostvariti potpore pod sljedećim uvjetima:– da na otocima obavljaju djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka (prema članku 35. Zakona o otocima)
– da zaposlenici koje zapošljavaju imaju prebivalište na otocima
– da zaposlenici koje zapošljavaju rade kod istog Podnositelja zahtjeva za potporu najmanje dvanaest mjeseci bez prekida do trenutka podnošenja Zahtjeva
– da udio vlasništva Republike Hrvatske, jedinice regionalne (područne) samouprave i jedinice lokalne samouprave u strukturi vlasništva Podnositelji zahtjeva za potporu nije veći od 50% i
– da nisu financijske institucije (banke, osiguravajuća društva, štedno-kreditne zadruge i slično).

Kriteriji za ostvarivanje prava na potpore su:
1. broj zaposlenih radnika
2. obavljanje djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka prema članku 35. Zakona o otocima.

Podnositelji zahtjeva za potporu na otocima prve skupine imaju pravo na potpore u iznosu od 100% jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće po zaposleniku, koju isplaćuje Podnositelj zahtjeva za potporu, bez doprinosa na plaću. Podnositelji zahtjeva za potporu na otocima druge skupine imaju pravo na potpore u iznosu od 50% jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće po zaposleniku koju isplaćuje Podnositelj zahtjeva za potporu, bez doprinosa na plaću.

Javni poziv otvoren je do 24. studenoga 2020., a sve detalje o pozivu i načinu podnošenja zahtjeva za potporu možete pronaći na ovoj poveznici.

Za pitanja i informacije na raspolanju su e-mail/telefonski kontakti: otoci@mrrfeu.hr, 01/6391 955, 01/6391 970.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content