Home » Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod”

Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod”

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu oznake "Hrvatski otočni proizvod". Procedura dodjele oznaka "Hrvatski otočni proizvod" utemeljena je u Zakonu o otocima (Narodne novine, broj 34/99, 149/99, 32/02 i 33/06) i Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom "Hrvatski otočni proizvod" (Narodne novine, broj 47/07).

Oznaka “Hrvatski otočni proizvod” može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije.

Prijedlog odluke o dodjeli oznake “Hrvatski otočni proizvod” donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor na 3 godine.

Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod” otvore je do 25. svibnja 2016. 

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći ovdje.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content