Home » Izvještaj studenata AgroParisTech u sklopu provedbe projekta HNV – Linka

Izvještaj studenata AgroParisTech u sklopu provedbe projekta HNV – Linka

Francuski studenti poslijediplomskog specijalističkog studija međunarodnog menadžmenta iz područja šumarstva, prirode i društva (FNS-MNSI) sa Pariškog pilotehničkog instituta za život, hranu i znanost o okolišu (AgroParisTech) i hrvatski studenti diplomskog sveučilišnoga studija smjera ekonomije i poslovne ekonomije sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu proveli su teritorijalnu analizu na dijelu područja LAG-a 5:

poluotoka Pelješca te otoka Mljet i Korčula. Analiza je provedena u sklopu provedbe projekta Obzor 2020; HNV-Link “Poljoprivredna na visokovrijednim poljoprivrednim područjima: učenje, inovacije i znanje”.

 

Svrha teritorijalne, odnosno analize postojećeg stanja je izrada studije u kojoj će se dati presjek stanja u poljoprivredi, turizmu i zaštiti okoliša te njihovih međusobnih poveznica. Studija treba poslužiti kao odskočna daska za nove projekte. Za projekte koji će se graditi u dijalogu s članovima LAG-a 5 u svrhu jačanja poljoprivrede te njenog što užeg povezivanja sa cjelokupnim turističkim sektorom. Sve u svrhu razvoja dugoročno održive ekonomije LAG 5 područja.
Final Report, odnosno Izvještaj studenata AgroParisTech-a o provedenoj teritorijalnoj analizi na dijelu područja LAG-a 5. možete pronaći pri dnu ovog teksta.
Ovim putem Vas molimo za komentare i eventualne primjedbe na Izvještaj, te da iste dostavite na info@lag5.hr kako bismo ih uvrstili u naš završni dokument, koji će služiti kao temelj za razvoj fokusnih skupina i lokalnih opskrbnih lanaca na našem području. 

FinalZReportZAPT_IAMM_HNV_Croatia_2017.pdf

REALIZIRANO U SKLOPU PROJEKTA
KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content