Home » Gostovanje izložbe ¨Mali otoci, prvaci održivosti¨ u Orebiću

Gostovanje izložbe ¨Mali otoci, prvaci održivosti¨ u Orebiću

Pozivamo Vas na otvorenje međunarodne putujuće izložbe fotografija „Mali otoci, prvaci održivosti“, koja će se održati 10. prosinca 2016. godine u dvorani Općine u Orebiću u 18 sati. Izložbu organiziraju LAG 5 i vanjski stručnjak incijative Malih Održivih Otoka Sylvian Petit uz podršku Conservatorie du Littoral.

Do suradnje organizatora došlo je prilikom diseminacije podataka LAG-ovog projekta „HNV link – poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti“. Ono što nas povezuje je rad na održivom razvoju otoka kao i stajalište da su otoci pioniri razvoja. 

Izložba „Mali otoci, prvaci održivog razvoja“ naglašava važnost prirodnih i kulturnih znamenitosti, te potrebu za održivim upravljanjem otočnim područjima kako bi se očuvala njihova baština. Mali otoci su krhki i jedinstveni. Nalaze se na čelu globalnih promjena. To su područja i mjesta inovacije koja se stalno obnavljaju zbog vlastitog održivog razvoja. Recikliranje otpada, očuvanje vodnih resursa, promicanje obnovljivih izvora energije, zaštita biološke raznolikosti, valorizacija kulturne baštine…više nego sam poziv na putovanje, ova izložba ističe konkretne aktivnosti više od 30 malih otoka diljem svijeta za izazove sutra.

Putujuća izložba koju organiziraju Conservatoire du Littoral i njihovi partneri u sklopu trećeg izdanja CELEBRATE ISLANDS već je bila predstavljena u Francuskoj, Španjolskoj, Tunisu i Mozambiku, a sada i u Hrvatskoj.

LAG 5

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ je nevladina udruga koja predstavlja partnerstvo javnog, gospodarskog i civilnog sektora na području poluotoka Pelješca, Dubrovačkog primorja te otoka Lastova, Korčule i Mljeta. Osnovana je i djeluje prema načelima LEADER – Liason Entre Actions de Development de l’Economie Rurale. HNV link, projekt kojeg trenutno provodi LAG 5, posvećen je razvoju i razmjeni inovacija koje podupiru poljoprivredna područja iznimne prirodne vrijednosti, istovremeno poboljšavajući njihovu društveno-ekonomsku održivost i ekološku učinkovitost. 

 CONSERVATOIRE DU LITTORAL

Osnovan prije 41 godinu, Conservatoire du Littoral (Agencija za zaštitu obale) je javna ustanova za zaštitu obalnog područja kroz otkupljivanje zemljišta u kontinentalnoj Francuskoj i francuskim prekomorskim posjedima kroz tehničke i institucionalne suradnje u inozemstvu. Više od 10 godina vodi projekte posvećene malim otocima, prati i podržava lokalne udruge, zaštićena područja kao i vlade u njihovim politikama i upravljanjem malim otocima. Conservatoire du Littoral pruža međunarodnu podršku organizacijama civilnog društva u zaštiti otočne baštine.

REALIZIRANO U SKLOPU PROJEKTA
KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content