Home » EVS u Turskoj

EVS u Turskoj

Udruga T.E.A.M. traži jednog volontera iz Hrvatske za kratkoročnu europsku volontersku službu EVS u trajanju od dva mjeseca u gradiću Kazanli u Turskoj.

Gdje: Mersin, Turska, Udruga Third EyeEducation and Youth Association of Maditerranean – T.E.A.M.

Kada: Siječanj-Ožujak 2018.

Zašto: Čišćenje Kazanli plaže, posjet školama i drugim ustanovama u cilju podizanja svijesti o zaštiti okoliša i morskih kornjača.

Kako: EVS (Europska volonterska služba), osigurani troškovi putovanja, smještaja i hrane.

T.E.A.M je udruga osnovana 2009. godine sa glavnim ciljevima djelovanja u području zaštite prirode u lokalnoj zajednici te rad s mladima. Kazanli je mali gradić na obali koji se nalazi na oko 15 kilometara od centra grada Mersina. Kazanli je jedno od važnih središta nastanjenja morskih kornjača, vrsti Caretta i Chelodonia Mydas, stoga udruga T.E.A.M mnoge aktivnosti provodi u svrhu očuvanja okoliša i zaštite ovih vrsta, a upravo u tu svrhu pokrenut je i projekt “Budi svjestan i probudi svijest”. Navedeni projekt usmjeren je na stvaranje i podizanje svijesti o zaštiti okoliša, potrebi recikliranja, ponovnog korištenja i smanjenja korištenja sirovina i predmeta među mladim i djecom putem raznih neformalnih metoda obrazovanja: kazališnih predstava, igara, flash moba itd., ovisno o kreativnosti grupe. Jedan od najvažnijih ciljeva projekta je promocija aktivnog građanstva, poticanje volonterizma te suradnje i solidarnosti među mladima.

Ako ste se pronašli u ulozi promotora važnosti očuvanja okoliša morskih kornjača i želite pridonijeti održanju vrste ovih životinja, javite se putem e-maila: sanja.tabori@agronauta.hr . Za prijavu je potreban životopis u Europass formatu te motivacijsko pismo na engleskom jeziku.

Rok prijave je do 20. prosinca 2017. godine. Za više informacija o projektu, posjetite sljedeći link: https://drive.google.com/drive/folders/1HoypRDVpyU-BoZzMPz3V29mgqPwEfcHb

 

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content