Home » Europe Direct Korčula na predstavljanju Programa CERV & Kreativna Europa u Korčuli

Europe Direct Korčula na predstavljanju Programa CERV & Kreativna Europa u Korčuli

U organizaciji Deska Kreativne Europe - Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalne kontakt točke programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade RH u suradnji s Gradom Korčula i Korčulanskom razvojnom agencijom KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge, održano je dvodnevno predstavljanje programa Unije u Korčuli 18. i 19. listopada 2022., na kojem je predstavljen novi projekt LAG-a 5 - Europe Direct Korčula. 

Prvog dana održavanja događanja voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko predstavila je novi Europe Direct centar u Korčuli, koji je novi član sveeruopske mreže centara kojih u EU ima gotovo 450, a u Hrvatskoj jedanaesti po redu. Radi se o važnome projektu kojim se Korčula priključila većim gradovima u Hrvatskoj, ali i u Europi na mapi centara. Prvi takav centar na otoku u Hrvatskoj i čak drugi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nadovezati će se na dugogodišnji rad LAG-a 5 , odnosno na iskustvo i znanje LAG-a 5 u pripremi i provedbi EU projekata. U nastavku su predstavljeni programi Kreativna Europa – potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima i program Građani, jednakost, prava i vrijednost – CERV, najveći program dosad namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, jednakosti, zajedničke europske povijesti, aktivnog građanstva, vladavine prava, temlejnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja. Sudionici su se imali prilike upoznati s mogućnostima koje programi nude kao i o aktualnim informacijama o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima u okviru samih programa. 

Idući dan održala se cjelodnevna interaktivna radionica za razradu projektnih ideja u okviru oba programa na kojoj je, između ostalog, predstavljen Funding and tender opportunities portal (FTOP), centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije kao i primjeri dobre prakse iz programa Kreativna Europa – Kultura u kojima su sudjelovali: Ivo Kara-Pešić ispred udruge KINOOKUS s projektom “Hrana je kultura”, Joseph Corre ispred “Kutak knjiga” s projektom “Europa neovisnih knjižara” i Sani Sardelić iz udruge Siva zona s projektom “Who cares”. 

 
KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content