Home » Erasmus + izvještaj: Projekt Agriroots objedinjuje mlade i poljoprivredu

Erasmus + izvještaj: Projekt Agriroots objedinjuje mlade i poljoprivredu

U projektu sudjeluju organizacije Centro Servizi Associati, organizator projekta, iz Italije , Viaje a la Sostenibilidad iz Španjolske, Civilscape iz Njemačke, IMRO-DDKK iz Mađarske te LAG 5 iz Hrvatske.

U desetodnevnoj razmjeni mladih u Ligninanu, u sklopu projekta, sudjelovali su i mladi iz Hrvatske. To su: Mirela Zovko Drpić, Ivan Dodig i Juraj Poklepović s otoka Brača, Ivana Grbin s Korčule, Ivana Perić iz Klisa, Mirjana Vuković s Pelješca te Petra Ptiček iz Zagreba.

 

Na odredište u Lignano Sabiadoro, Vila Serena stiglu su 17. rujna. Na radionici sudjelovalo je tridesetak mladih iz Italije, Španjolske, Mađarske i Hrvatske. Nakon međusobnog upoznavanja radili su na SWOT analizi društvene poljoprivrede. Sljedeći dan domaćini su održali talijansku kulturnu noć te predstavili mnoge znamenitosti i bogatu kulturu. Treći dan sudionici su posjetili farmu “Alternativa Ambiente” kako bi iz prve ruke vidjeli na koji način funkcionira društvena poljoprivreda  Navečer su Hrvati imali svoju kulturnu večer. Pripremili su tradicionalne grickalice te im prikazali promo video od Turističke zajednice koji je nastao ove godine. Tijekom slijedećih dana radilo se u miješanim grupama te se zajedno otkrivala društvena poljoprivreda.

„Čak smo imali zadatak napraviti vlastiti projekt društvene poljoprivrede i uključiti određenu grupu ljudi za koju smo smatrali da je potrebno društveno poticanje uključivanja” – rekli su hrvatski predstavnici. Tijekom dva tjedna sudionici su se zabavljali te učili o poljoprivredi i inovacijama. 

Za kraj su poručili: “Jedno divno iskustvo koje će nam ostati u sjećanju. Ovakvi projekti šire horizonte i upoznavanju nas s novim stvarima oko nas kojih nismo ni svjesni. Tko god ima mogućnosti iskoristiti ovakvo što, preporučamo!”

 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content