Home » Ekološko-ronilački klub Korčula u partnerstvu s LAG-om 5 dobio sredstva od INA-e d.d.

Ekološko-ronilački klub Korčula u partnerstvu s LAG-om 5 dobio sredstva od INA-e d.d.

Na ovogodišnjiem natječaju Zeleni pojas stručna komisija odabrala je 17 pobjedničkih ideja koje će biti provedene u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine. Jedan od odabranih projekata je "Zeleni tim otoka Korčule" čiji je nositelj ekološko-ronilački klub "Korčula", a partner LAG-5. Također je jedan od dobitnika potpore jedan od osnivačkih članova LAG-a 5,  Udruga za Orebić s projektom "Zeleni Pelješac - vratimo opožarenom Pelješcu zeleni sjaj". 

Na ovogodišnji natječaj pristigle su rekordne 222 prijave, a odabrana su 22 projekta koji su bili najkvalitetniji i najbolje pripremljeni, od kojiih su dva s područja LAG-a 5. Projektom “Zeleni tim otoka Korčule” realizirati će se više ekoloških akcija na području otoka Korčule i poluotoka Pelješca te će se osigurati prirodni uvjeti za život i razvoj podvodne flore i faune. Da bi se provele navedene aktivnosti nabaviti će se oprema za 5 kompleta autonomne ronilačke opreme koji će koristiti članovi ronilačkog kluba. Ekološko-ronilačkom klubu “Korčula” dodijeljena je potpora u iznosu od 29.000,00 kuna. 

Udruga za Orebić realizirala je sredstva za projekt “Zeleni pelješac” kojim će se pošumiti dio opožarenog područja mediteranskim biljem kao što je rogač, maslina, lavanda, smokva, koje ne dopušta vatri brzo širenje i razbuktavanje kao čempres i bor koji su dosad obitavali na području koje je bilo zahvaćeno prošlogodišnjim stravičnim požarom. 

Sve dobitnike na natječaju Zeleni pojas možete pronaći ovdje. 

Čestitamo dobitnicima i radujemo se početku provedbe ovih dvaju projekata od velike važnosti za LAG 5 područje!

 

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content