Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događanje je prošlo.

Radionica: Dezinformacije i fake news

10. 05. @ 11:00

Povodom Dana Europe, a ususret izborima za Europski parlament, EUROPE Direct Korčula organizira edukativnu radionicu pod nazivom “Dezinformacija i fake news” koja će se održati 10. svibnja 2024. godine s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali u Korčuli.

Dezinformacije, odnosno fake news, već nekoliko godina igraju itekako važnu ulogu u informiranju javnosti diljem svijeta, a pogotovo su u fokusu tijekom izbornih ciklusa. Plasiranja lažnih informacija nisu pošteđeni ni naši krajevi, a o kojim temama bi se u superizbornoj godini u Hrvatskoj moglo plasirati najviše dezinformacija, detektirali su u Adria Digital Media Observatoryju.

Što su dezinformacije i kako ih prepoznati? Zašto netko širi lažne vijesti i s kojim ciljem? Kako prijaviti dezinformacije? Odgovore na sva pitanja saznat ćemo na radionici gdje ćemo zajedno zagrebati ispod površine i saznati opasnosti dezinformacija te ključne korake u borbi protiv lažnih vijesti.
Radionicu će voditi pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr.sc.Mato Brautović koji je ujedno i glavni koordinator jadranskog centra za borbu protiv dezinformacija ADMOHUB.

Događaj je otvoren za cjelokupno građanstvo.

Sudjelovanje je besplatno, a registracija obvezna.

Pozivamo Vas da nam se pridružite!

Registrirajte se ovdje: https://bit.ly/49YW4qp

DEtalji

Datum:
10. 05.
Vrijeme:
11:00
Web stranica:
ULAZNICE
Skip to content