Home » Pripravnica LAG-a 5 sudjelovala na treningu u Salzburgu

Pripravnica LAG-a 5 sudjelovala na treningu u Salzburgu

U Salzburgu se od 30. studenog do 02. prosinca 2016. održao trening pod nazivom “Project Lab. How to design your project in Erasmus+:Youth in Action” u kojem je sudjelovala i pripravnica LAG-a 5 Marina Lovrinčević. Trening se provodio u organizaciji Austrijske Nacionalne agencije u suradnji sa nacionalnim agencijama iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke. Svrha edukacije bila je osposobiti potencijalne prijavitelje za izradu kvalitetnih aplikacija u okviru „Erasmus+: Youth in Action“ programa. 

Na treningu je sudjelovalo 27 kandidata iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i Slovenije, a predstavnici su organizacija koje su vrlo aktivne u društvenom radu i radu s mladima, bez velikog iskustva u pisanju projektnih ideja u okviru programa Erasmus+: Mladi na djelu. Cilj je bio sudionike treninga motivirati i da svoje ideje pretoče u projekte, ali i da se povežu s potencijalnim partnerima.

Sudionici su se upoznali s prioritetima i ciljevima programa, svim ključnim aktivnostima u području mladih i najvažnijim elementima programa Erasmus+ : Mladi na djelu. Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela – upoznavanje s ključenim riječima, definicijama i konceptima vezanim za Erasmus+, upoznavanje s kriterijima dodjeljivanja sredstava, definiranje projektne ideje, te uvrštavanje projektne ideje u aplikacijski obrazac. Sudionici su također imali prilike poslušati predavanje o najuspješnijim projektima kroz radionicu s voditeljima predstavljenih projekata. Ključan segment ovakvog treninga je upravo upoznavanje primjera dobre prakse i dogovaranje budućih suradnji u okviru Erasmus+ programa. 

Edukaciju je vodila predstavnica Nacionalne agencije Austrije Larissa Pompe, predstavnik Nacionalne agencije iz Slovenije Primož Ferjančič, te treneri: Elisabeth Einwanger iz Austrije i Vid Tratnik iz Slovenije. 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content