Home » Član Upravnog odbora talijanskog LAG-a u posjetu LAG-u 5

Član Upravnog odbora talijanskog LAG-a u posjetu LAG-u 5

 

Radi se o predstavniku jednog od dva GAL-a (tal. LAG) koji su članovi i volonteri LAG-a 5 imali priliku posjetiti u veljači ove godine na studijskom putovanju u Vicenzu – GAL-u Bassa Padovana. Jedan od domaćina prilikom našeg posjeta bio je upravo gospodin Franco Zovi, član Upravnog odbora talijanskog LAG-a.  

Kratki susret rezultirao je konstruktivnim razgovorom i razmjenom znanja i iskustava sa novim predsjednikom LAG-a 5 Vjeranom Filippijem, članicom Upravnog odbora Aldom Kerševan i članicom Nadzornog odbora Marijom Mrgudić. Gospodin Zovi izložio je povijest jednog od najuspješnijih LAG-ova u sjevernoj Italiji, GAL-a Bassa Padovana te način njihovog rada s članovima, kojih je jako malo. Ovaj sastanak nastavak je dobre suradnje s talijanskim LAG-om Bassa Padovana, kao i temelj za suradnju i pripremu zajedničkih projekata u budućnosti. 

U poslijepodnevnim satima gospodin Zovi posjetio je nekoliko lokalnih proizvođača vina na Pelješcu i degustirao najbolja pelješka vina u pratnji predstavnice LAG-a 5. Zovi je rekao da je veliki ljubitelj  Dalmacije i sa svojom obitelji obišao je više lokacija na LAG 5 području te najavio da će odsada ljetovati i istraživati samo LAG 5 područje koje ga je oduševilo svojim prirodnim i drugim ljepotama. 

 

 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content