Home » Bee Friends

Bee Friends

Transnacionalni projekt suradnje poljskih i hrvatskih LAG-ova

PROGRAM:

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Mjera 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom

Zajednice)“

Podmjera 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“

 

TRAJANJE PROJEKTA:

1.11. 2018. do 31. 5. 2019.

 

PARTNERI NA PROJEKTU:

Poljski LAG-ovi „Ziemia Pszczyńska“ i „Żywiecki Raj” te LAG Moslavina i LAG 5

 

OPIS PROJEKTA:

Projekt „Bee Friends“ je usmjeren razvoju sektora pčelarstva na područjima partnera kroz razmjenu iskustava na sajmovima, regionalnim radionicama i konferencijama u sklopu studijskih posjeta, učinkovitijem razvoju i promociji pčelarskih proizvoda te jačanju potencijala sudionika kod primjene novih tehnologija i inovacija na području pčelarstva.

 

CILJEVI PROJEKTA:

Promocija područja partnerskih LAG-ova, jačanje pčelarskog sektora te razvojnih resursa tih područja, zaštita prirodne baštine putem povećanja ekološke svijesti i načela održivog razvoja.

    AKTIVNOSTI PROJEKTA

    Bee Friends – Poljska i Hrvatska

    U razdoblju od 12. – 14. travnja 2019. godine na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli održat će se susret poljskih i hrvatskih pčelara u sklopu transnacionalnog projekta „Bee Friends“. Projekt je nastao u suradnji Lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) „LAG-a 5“, LAG-a „Moslavina“ kao nacionalnog koordinatora projekta, te dva poljska LAG-a iz pokrajine Donja Šleska – LGD „Ziemia Pszczyńska“ i LGD „Żywiecki Raj“. Cilj projekta je jačanje pčelarskog sektora na područjima partnerskih LAG-ova. U sklopu studijskog putovanja pedeset i pet poljskih te dvadeset i pet moslavačkih pčelara posjetit će kolege iz udruge „Vrijesak Pelješac“, uz sudjelovanje na pokaznim radionicama. Završna konferencija […]
    Skip to content