Home » Baza proizvođača za bolji plasman poljoprivrednih proizvoda

Baza proizvođača za bolji plasman poljoprivrednih proizvoda

Projekt u suradnji s hrvatskim županijama provodi informacijski sustav Agroklub, u sklopu kojeg je izrađena online Baza proizvođača, prva baza toga tipa na domaćem tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Osim mogućnosti direktne prodaje vlastitih proizvoda domaćih proizvođača, projekt pruža informacije o mogućnostima poljoprivredne proizvodnje pojedine županije, važnim za poticanje stranih investicija, a kroz serijal Dobre priče, odnosno studije slučaja perspektivnih poljoprivrednih proizvođača potiče pozitivnu atmosferu sektora agrara.

Baza pruža mogućnosti pretrage prema proizvodu, grupi/vrsti proizvoda ili prema određenom proizvođaču, te mogućnosti izabir željene županije ili mjesta, a pretraga će dati rezultate prema navedenim kriterijima.

U pretragu ulaze samo gospodarstva upisana u Bazu, koja će zainteresirani otkupljivači putem e-maila biti u mogućnosti kontaktirati. Projektom se na ovaj načina odgovara i na potrebu tržišta koje još uvijek nije definiralo poljoprivredne kapacitete u Republici Hrvatskoj. Na ovaj se način olakšava plasman poljoprivrednih proizvoda, a poljoprivrednici više neće biti ograničeni na domaće otkupljivače i unaprijed utvrđene otkupne cijene.

Prilikom upisa u Bazu, oblik pod kojim je subjekt registriran nije eliminirajući čimbenik, sudjelovati mogu svi OPG-i, poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredni obrti i trgovačka društva – ključno je samo da je riječ o registriranoj proizvodnoj djelatnosti u poljoprivredi.

Baza proizvođača dostupna je putem poveznice www.agroklub.com/proizvodjaci

POVEZANE VIJESTI
Skip to content