Home » 23. 2. 2015. Prijave za mali obalni ribolov

23. 2. 2015. Prijave za mali obalni ribolov

Dana 23. siječnja 2015. godine je objavljen Pravilnik o obavljanju malog obalnog ribolova (Narodne novine 8/2015) kojim se propisuju kriteriji za formiranje rang liste sudionika u malom obalnom ribolovu.

Vrijedi napomenuti da će se nepodnošenje Zahtjeva za izdavanje povlastice za mali obalni ribolov u roku od 30 dana od objave Pravilnika o malom obalnom ribolovu (odnosno do 23. veljače 2015. godine) smatrati trajnim odustajanjem od prava obavljanja malog obalnog ribolova, kao i prava na obavljanje rekreacijskog ribolova i ribolova pridnenim parangalima bez naknade.

Svi nositelji važećih odobrenja za mali ribolov koji trajno odustaju od podnošenja Zahtjeva za izdavanje povlastice za mali obalni ribolov stječu trajno pravo za izdavanje besplatne dozvole za rekreacijski ribolov i ribolov pridnenim parangalima.

Naglašavamo kako je mali obalni ribolov kategorija gospodarskog ribolova te, iako ograničena, na njega se primjenjuju sve obveze koje ta kategorija podrazumijeva.

LAG5 poziva sve potencijalne podnositelje zahtjeva da se u slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća obrate bez ustručavanja:

Uprava ribarstva – Ispostava Dubrovnik:                              020/332-393

 

Više o tome možete pročitati ovdje:http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=629

Pravilnik o malom obalnom ribolovu možete naći ovdje: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_01_8_191.html

Zahtjev za izdavanje povlastice za mali obalni ribolov je u prilogu.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content