Lokalna akcijska grupa LAG 5

Strateška analiza upravljanja okolišem na poluotoku Pelješcu te otocima Mljetu i Korčuli

Francuski studenti poslijediplomskog specijalističkog studija međunarodnog menadžmenta iz područja šumarstva, prirode i društva (FNS-MNSI) sa Pariškog politehničkog instituta za život, hranu i znanost o okolišu (AgroParisTech) i hrvatski studenti diplomskog sveučilišnog studija smjera ekonomije i poslovne ekonomije sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu proveli su teritorijalnu analizu na dijelu područja LAG-a 5: poluotoka Pelješca te otoka Mljeta i Korčule.

Analiza je provedena u sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na visokovrijednim poljoprivrednim područjima: učenje, inovacije i znanje".

Svrha teritorijalne, odnosno analize postojećeg stanja je izrada studije u kojoj će se dati presjek stanja u poljoprivredi, turizmu i zaštiti okoliša te njihovih međusobnih poveznica. Studija treba poslužiti kao odskočna daska za nove projekte. Za projekte koji će se graditi u dijalogu s članovima LAG-a 5 u svrhu jačanja poljoprivredne te njenog što užeg povezivanja sa cjelokupnim turističkim sektorom. Sve u svrhu razvoja dugoročnog održive ekonomije LAG 5 područja.

Nakon pripremnog tjedna u Montpellieru terenski rad na otocima proveden je od 20. veljače do 10. ožujka 2017. godine. Preliminarni rezultati ove teritorijalne analize biti će predstavljeni 10. ožujka u 11 sati u vijećnici općine Ston.

Bilo bi nam izuzetno drago da se odazovete na ovu prezentaciju i raspravu o prvim rezultatima, kao i Vašem doprinosu konačnoj studiji. Nakon rasprave imati ćemo malu zakusku kao povod za razgovor i zaključne diskusije.

Logo I