Lokalna akcijska grupa LAG 5

Poziv mladima– 10 dana u Italiji!

Nove mogućnosti za 5  osobe od 18-27 godina da otputuju u Italiju, te se uključe u projekt AgriRoots,  sudjelovanjem  u  radionicama, dijalozima sa stručnjacima, vježbama, aktivnostima na otvorenom u svrhu boljeg razumjevanja profesionalnih i ekoloških prednosti društvene poljoprivrede, te kako bi ojačali svoj duh inicijative i kreativnosti.
Na radionicama će se obraditi  teme poput održivog razvoja, zaštite okoliša i poljoprivrede kao instrumenta društvene i profesionalne uključenosti, promicati će se poznavanje inovativnog sektora i razmjena vrijednosti kao što su zaštita teritorija i zaštita biološke raznolikosti, te će mladi na taj način razviti  jaču osjetljivost  prema inovativnim, kreativnim  oblicima poduzetništva i  novim poljoprivrednim praksama, te  pronaći nove mogućnosti u zapošljavanju.
Više...

Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.4.1. "Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ovim Pravilnikom utvrđuje se provođenje tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« u okviru podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti«, mjere 6 »Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Pravilnik potražite OVDJE.

Više...

Logo I