Lokalna akcijska grupa LAG 5

DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA DNŽ NA OTOKU MLJETU

U subotu 13.svibnja, povodom Dana otvorenih vrata EU projekata na području DNŽ, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije,sudjelovala je na otoku Mljetu ,zajedno s LAG-om 5, u  provođenju aktivnosti vezanih za provedbu EU projekata u DNŽ i otoku Mljetu.

Na info štandovima zainteresirani su direktno mogli dobiti podatke o projektima koji se provode, kao i o samom postupku prijave i provedbe EU projekata.

 Sve to bilo je dio programa Dana otvorenih vrata EU projekata, kojeg su Dubrovačko-neretvanska županija i njezina razvojna agencija DUNEA, organizirale povodom Dana Europe i Europskog tjedna.

Osim Javne ustanove, kao partneri Županiji i DUNE-i, priključili su se Općina Mljet, Grad Korčula, Grad Metković, Općina Ston i Općina Konavle.

Dani otvorenih vrata organizirali su se u sklopu proslave Dana Europe, 09. svibnja 2017.

Više...

Hitno se traži volonter EVS-a !

Hitno se traži muška ili ženska osoba od 18 do 30 godina, da se pridruži zajednici permakulturnih poljoprivrednih gospodarstava, koja je spremna provesti 6 mjeseci na obiteljskoj farmi Veles, Slovenia, od  1.6.2017. -  30.11.2017. godine.

Za 6 mjeseci radnog iskustva volonter će dobit slobodan smještaj, hranu, znanje i  doplatak od 80 € mjesečno.

Projekt uključuje mnoge različite teme koje volonter može raditi i razvijati: ekogradnja, vrtlarstvo i poljoprivreda, permakultura, obrazovanje djece i mladeži, upoznavanje i rad s drugim pedagoškim i održivim organizacijama u Sloveniji.

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti hrvatskoj organizaciju za slanje volontera CEDRA.

 Osobe za kontakt:

Petra Jazbec, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - hosting organizacija, Zavod Veles, Zavod za trajni način življenja.

Michael Freer, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - organizacija za slanje, Cluster za eko-društveni razvoj i inovacije - CEDRA Split.

Više informacija u privitku.

Više...

Logo I