Lokalna akcijska grupa LAG 5

Otvorena prva kušaonica maslinovoga ulja na otoku Korčuli

OPG Ranko Surjan nedavno je u Veloj Luci registrirao i otvorio prvu kušonicu maslinovog ulja na otoku Korčuli. Surjan je sredstva u iznosu od 15.000 eura realizirao na prvom natječaju za podmjeru 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" uz tehničku pomoć LAG-a 5, te ih utrošio za uređenje objekta za kušanje i prodaju maslinovog ulja.

Više...

Održan drugi projektni sastanak projekta PRISMI

U Zagrebu, 11. i 12.7.2017.godine, u hotelu International, održan je drugi projektni sastanak projekta PRISMI - Promoviranje integracije OIE za Pametne Mediteranske Otoke.

U projektu sudjeluje 7 partnera i 7 pridruženih partnera iz 5 zemalja: Cipra, Grčke, Hrvatske, Italije i Malte. Hrvatski predstavnici su Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) te pridruženi partneri Splitsko-dalmatinska županija i LAG 5.

Projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna sufinanciran je 85% iz Europskog programa za međunarodnu suradnju na području Mediterana “Interreg MED Programme 2014-2020”. Vodeći partner na projektu je Sveučilište Sapienza iz Rima.

Više...

Logo I