Lokalna akcijska grupa LAG 5

LAG 5 na radionici ''Financijsko poslovanje i planiranje LAG-ova''


Na području LAG-a Gorski Kotar u Ravnoj Gori od 17. do 19. srpnja u organizaciji LEADER mreže Hrvatske uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održana je radionica ''Financijsko poslovanje i planiranje LAG-ova''.
Tijekom intenzivnog rasporeda predavanja i rasprava, lagovci iz cijele Hrvatske educirani su po pitanju neprofitnog računovodstva, administrativnog i financijskog vođenja udruga te priprema zahtjeva za isplatu prema Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom gospodarstvu. Glavni cilj radionice bio je unaprjeđenje kompetencija za rad u LAG-u i doprinosa njegovom razvoju.

Više...

LAG-ovci na radionici u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa

29. srpnja 2014. s početkom u 10 sati u prostorijama MZOŠ-a u Zagrebu održana je informativna radionica Ureda za udruge Vlade RH o prijavi na natječaj ''Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga'' i ''Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnoga društva za lokalni razvoj'' u okviru Europskog socijalnog fonda - Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013. na kojoj su prisustvovali brojni predstavnici civilnog sektora, među njima i voditelji LAG-a Središnja Istra, Cetinska krajina te LAG-a 5.

Više...

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I EU FONDOVA ODOBRILO PROJEKT VOLONTERKE LAG- a 5

Radi se o projektu „Uređenje šetnice uz more u Orebiću i plaže u Lovištu na poluotoku Pelješcu“. Načelnik Općine Orebić, Tomislav Ančić, 10. lipnja 2014. godine u Zagrebu potpisao je ugovor o sufinanciranju s Brankom Grčićem, potpredsjednikom Vlade RH i ministrom regionalnog razvoja i EU fondova, vrijedan 174.000,00 KN. Riječ je o Programu održivog razvoja lokalne zajednice u sklopu kojeg je odobren projekt ukupne vrijednosti  217.000,00 KN, a ministarstvo će ga sufinancirati sa 80%. 

Više...

Logo I