Poduzetništvo u kulturi - radionice za nezaposlene mlade s otoka Korčule

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ u suradnji s udrugom Novi otok organizira dvodnevnu edukativnu radionicu Poduzetništvo u kulturi, u sklopu projekta "Uči dalje!" financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, koja se održava 2. i 3. ožujka 2020. (ponedjeljak i utorak) od 11:00 do 15:00 sati u vijećnici Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1.

Radionicu će voditi kazališna redateljica, producentica i kulturna poduzetnica Nora Krstulović, a namijenjena je educiranju prvenstveno mladih nezaposlenih osoba s otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi i vezane kompetencije koje će im olakšati zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla.

Dvodnevna radionica nastojat će polaznicima ponuditi odgovore na osnovna pitanja - što je poduzetništvo u kulturi i je li ono moguće u državi koja za kulturu iz proračuna izdvaja manje od 1%? Po čemu je specifično, koji su njegovi najveći izazovi, a koje prednosti? Koji izvori financiranja stoje na raspolaganju poduzetnicima u kulturi i pod kojim uvjetima? Što je turizam kulturi, a što kultura turizmu? Može li poduzetništva u kulturi biti bez razvoja publike? Konačno, imamo li neke primjere dobre prakse?

Polaznici radionice upoznat će osnovni zakonodavni okvir takve djelatnosti u Hrvatskoj, dostupne domaće i europske izvore financiranja, kao i dokazano uspješne strategije i projekte.

Nora Krstulović stalna je predavačica Agencije za odgoj i obrazovanje na nacionalnom programu „Škole kreativnosti Novigradsko proljeće“, gostujuća predavačica na studiju dramske pedagogije Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te povremena predavačica na nizu edukacijskih programa. Iznimna je stručnjakinja i poznavateljica kulturnih politika, osnivačica i glavna urednica portala Teatar.hr, uspješnog poduzetničkog poduhvata u domaćoj kulturi.

Prijave na radionicu zaprimaju se putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U prijavi navedite ime i prezime, koliko imate godina, jeste li nezaposleni te podatke za kontakt (e-mail i mobitel).

Za dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju na 020/713-472.

amblem esf