Lokalna akcijska grupa LAG 5

Otvorenje izložbe Priroda - laboratorij boja: tradicionalno tehnološko znanje

"Priroda - laboratorij boja: tradicionalno tehnološko znanje", naziv je gostujuće izložbe Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba, koja će biti otvorena 27. srpnja 2017. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima s početkom u 18:00 sati. Izložba će biti izložena do 15. rujna 2017. godine.

Izložba "Priroda - laboratorij boja" predstavlja tradicionalno znanje o upotrebi prirodnih bojila mineralnog, biljnog i životinjskog porijekla u kućanstvu, a temelji se na istraživačkom radu provedenom u dubrovačkom kraju od Pelješca, Dubrovačkog primorja do Konavala tijekom 2015. i 2016. godine.

Svrha istraživanja provedenog za izložbu jest potaknuti sve da promatranjem prirode i krajobraza u kojima boravimo budemo svjesni potencijala i vrijednosti baštine na primjeru tradicionalnog tehnološkog znanja o prirodnim bojilima.

Nakon otvorenja izložbe za zainteresirane planirana je radionica za djecu pod vodstvom Katarine Ivanišin Kardum te obilazak klačine uz stručno vodstvo Nikše Škraba, izrađene uz istočno pročelje Doma vinarske tradicije u Putnikovićima.

Logo I