Lokalna akcijska grupa LAG 5

Okrugli stol - utjecaj klimatskih promjena na Hrvatsku

9. prosinca 2017. godine od 10 do 14 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu održava se Panel o klimatskim promjenama. Ovo događanje, čiji program možete pronaći u privitku, organiziraju Hrvatski panel za klimatske promjene i nevladina udruga Eko Kvarner uz podršku Francuskog veleposlanstva u Zagrebu te u suradnji s Veleposlanstvom Kanade u Republici Hrvatskoj.

Cilj je ove konferencije da se podigne svijest tijela javne vlasti, civilnog društva i hrvatskih medija po pitanju utjecaja klimatskih promjena na ključne sektore za razvoj Hrvatske: poljoprivredu, energiju i turizam. Također, njezin je cilj i da se ponude operativne preporuke predstavnicima vlasti na svim razinama (nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj), kao i akterima privatnog sektora, a sve kako bi se ubrzala provedba konkretnih aktivnosti u korist klime.

Ovaj okrugli stol organiziran je u okviru priprema za sastanak na vrhu o klimi u Parizu, "One planet summit", koji će se održati 12. prosinca 2017. godine na inicijativu predsjednika Francuske Republike te u suradnji s Ujedinjenim narodima i Svjetskom bankom. Pariški sastanak na vrhu bit će posvećen pokretanju financiranja aktivnosti vezanih uz klimu kako bi se provele obveze iz Pariškog sporazuma iz 2015. godine, kako onih u smislu smanjenja emisija stakleničkih plinova tako i zaštite populacije od posljedica klimatskih promjena. Ovom se prilikom očekuju konkretne najave.

Svoj dolazak do 8. prosinca 2017. godine potvrdite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Logo I