Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1009

Lokalna akcijska grupa LAG 5

Lokalna akcijska grupa LAG 5 akreditirana za EVS- Europsku volontersku službu

Proteklih nekoliko mjeseci zaposlenici LAG-a 5 su predano radili na dobivanju akreditacije od Agencije za mobilnost i programe Europske unije, što je rezultiralo da je LAG-5 prepoznat kao organizacija koja ima sve ljudske, tehničke i administrativne resurse za provedbu EVS projekata te dobro razvijene odnose s raznim domaćim i inozemnim dionicima, čiji su ciljevi u skladu s ciljevima Europske volonterske službe, te je na temelju toga LAG 5 službeno akreditiran kao organizacija za primanje,slanje i koordinaciju volontera.

Akreditacija je od velikog značaja za organizaciju i cijelo područje LAG-a 5 jer Europska volonterska služba omogućuje organizacijama da rade s mladim volonterima iz EU na volonterskim projektima koji će pridonijeti razvoju cijele zajednice.

Pojedinci ne mogu samostalno sudjelovati u aktivnostima, već putem LAG-a 5 koji podnosi projektne prijave Agenciji.

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a sudionicima su pokriveni troškovi stanovanja, prehrane,zdravstvenog osiguranja, vize, mjesečni džeparac za vrijeme implementacije projekta.

Pojedinci – volonteri koji sudjeluje u EVS-u, razvit će solidarnost, međusobno razumijevanje i toleranciju, steći nova znanja i vještine te se osobno i profesionalno razviti.

Sve što nauče moći će opisati u potvrdi koja im se dodjeljuje na kraju službe –Youthpass certifikatu.

Logo I