Radionica programiranja mobilnih aplikacija

Udruga Novi otok u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom „LAG 5“ organizira dvodnevnu besplatnu radionicu na temu programiranja mobilnih aplikacija koja će se održati 10. i 11. srpnja 2020. u Korčuli.
Radionica se organizira u sklopu projekta "Uči dalje!" financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ koji udruga Novi otok provodi u partnerstvu s LAG-om 5 i Sveučilištem u Dubrovniku.

Namijenjena je zainteresiranim mladim i nezaposlenim osobama s otoka Korčule sa ili bez određenog iskustva u programiranju mobilnih aplikacija, koje su se susrele ili bi se željele baviti programiranjem.

U skladu s trenutnim stanjem oko pandemije koronavirusa radionica će se održati online preko Google Hangouts aplikacije. Google Hangouts je aplikacija koja se koristi u svrhu audio i video komunikacije te se može koristiti na različitim uređajima (mobitel, kućno računalo, laptop, tablet).

Za sve zainteresirane koji nemaju mogućnosti za aktivno online sudjelovanje omogućili smo besplatno korištenje laptopa i Internet veze u prostorijama LAG-a 5 na adresi Trg sv. Justine 13 u Korčuli (uz poštivanje uputa i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz COVID-19) u terminima provedbe radionice.

RASPORED RADIONICE:
- 10. srpnja (petak) 17 - 21 h (1. dan)
- 11. srpnja (subota) 09 - 13 h (2. dan)

Voditelji radionice imaju preko 15 godina iskustva u pripremi, izvedbi i optimizaciji projekata iz sfere digitalne produkcije. Osim širokog radnog iskustva, imaju iskustva i u prenošenju znanja te između ostalog sudjeluju i kao gostujući predavač na jednom zagrebačkom visokom učilištu.
Edukacija će zadovoljiti apetite svih koje zanima kako izgleda proces razvoja mobilnih aplikacija, na što treba paziti prilikom izrade i kako to izgleda u praksi. Kroz dvodnevnu radionicu predavači će prenijeti svoje znanje i iskustvo od procesa dizajna, preko developmenta do krajnjih korisnika i putem proći faze razvoja te se dotaknuti tehnologija i alata koji se koriste u industriji. Važna tema razgovora bit će razlike između iOS i Android platforme te, ako sami krećete u development, preporuke i savjeti o ulasku u svijet programiranja za pojedinu platformu. Na kraju, napravit će se i demo pregled svakog od alata te će polaznici moći vidjeti kako sve to izgleda na pravom primjeru.

Broj sudionika je ograničen, a prednost imaju nezaposlene mlade osobe s otoka Korčule u dobi od 15 do 30 godina.

Prijave se zaprimaju preko online prijavnice kojoj je moguće pristupiti preko OVOG linka.