Lokalna akcijska grupa LAG 5

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I EU FONDOVA ODOBRILO PROJEKT VOLONTERKE LAG- a 5

Radi se o projektu „Uređenje šetnice uz more u Orebiću i plaže u Lovištu na poluotoku Pelješcu“. Načelnik Općine Orebić, Tomislav Ančić, 10. lipnja 2014. godine u Zagrebu potpisao je ugovor o sufinanciranju s Brankom Grčićem, potpredsjednikom Vlade RH i ministrom regionalnog razvoja i EU fondova, vrijedan 174.000,00 KN. Riječ je o Programu održivog razvoja lokalne zajednice u sklopu kojeg je odobren projekt ukupne vrijednosti  217.000,00 KN, a ministarstvo će ga sufinancirati sa 80%. 

Više...

LAG 5 na TERRA MADRE BALKAN susretu u Dubrovniku!

Udruga Kinookus u suradnji sa Slow Foodom u Dubrovniku organizirala je treće izdanje Terra Madre Balkan susreta od 19. do 22. lipnja 2014. Nakon dvije edicije održane u Sofiji (Bugarska), zajednica proizvođača (food communities) iz Istočne Europe sastala se u Hrvatskoj kako bi slavile svoje prehrambene tradicije i pozvale na akciju očuvanja morske i kopnene bioraznolikosti, ruralnog naslijeđa, tradicijskih vještina i znanja.

Više...

LAG5 na danima otvorenih vrata grada Korčule

U petak, 06. lipnja 2014. godine, LAG 5 je sudjelovao na manifestaciji "Dan otvorenih vrata udruga Grada Korčule". Po prvi puta ovakva manifestacija u Korčuli organizirana je na inicijativu Centra civilnog društva Korčula. Sudjelovalo je 14 udruga sa ovog područja, a poseban gost bila je udruga Europski dom iz Dubrovnika, sa informacijskim centrom Europe direct Dubrovnik.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I