Lokalna akcijska grupa LAG 5

Poziv mladima– 10 dana u Italiji!

Nove mogućnosti za 5  osobe od 18-27 godina da otputuju u Italiju, te se uključe u projekt AgriRoots,  sudjelovanjem  u  radionicama, dijalozima sa stručnjacima, vježbama, aktivnostima na otvorenom u svrhu boljeg razumjevanja profesionalnih i ekoloških prednosti društvene poljoprivrede, te kako bi ojačali svoj duh inicijative i kreativnosti.
Na radionicama će se obraditi  teme poput održivog razvoja, zaštite okoliša i poljoprivrede kao instrumenta društvene i profesionalne uključenosti, promicati će se poznavanje inovativnog sektora i razmjena vrijednosti kao što su zaštita teritorija i zaštita biološke raznolikosti, te će mladi na taj način razviti  jaču osjetljivost  prema inovativnim, kreativnim  oblicima poduzetništva i  novim poljoprivrednim praksama, te  pronaći nove mogućnosti u zapošljavanju.
Više...

Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.4.1. "Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ovim Pravilnikom utvrđuje se provođenje tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« u okviru podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti«, mjere 6 »Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Pravilnik potražite OVDJE.

Više...

Održan sastanak nacionalnih dionika za poljoprivredu velike prirodne vrijednosti na otocima

U sklopu 4. Kongresa ruralnog turizma održanog u Supetru od 9.-13. svibnja uspješno je završen i drugi seminar u sklopu provedbe projekta HNV-Link - Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, znanost i inovacije koji je financiran unutar Horizon 2020 projekta Europske unije. Svrha HNV (High Nature Value) projekta je unaprijeđenje života na otocima kroz istraživanje područja velike prirodne vrijednosti koje pokrivaju područje ingerencija triju LAG-ova (LAG 5, LAG Škoji i LAG Brač), te implemetaciju inovacija kojima se podupire poljoprivreda, transfer znanja ali i druge aktivnosti kojima se štite i revitaliziraju ova ugrožena područja velike bioraznolikosti.

Više...

Pravilnik o provedbi mjere 8, podmjere 8.6 Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije i preradu,mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020.

 Ovim se Pravilnikom utvrđuju način i uvjeti provedbe mjere 8 »Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma«, podmjere 8.6 »Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I