Lokalna akcijska grupa LAG 5

Objavljeno prethodno savjetovanje za nabavu potrepština za kućanstvo i osobnu higijenu za krajnje korisnike projekta „Želim pomagati“

Temeljem članka 198. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 120/2016) Lokalna akcijska grupa "LAG 5" je, u namjeri objave postupka javne nabave, dana 15. studenog 2019. godine objavila Poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za otvoreni postupak za nabavu potrepština za kućanstvo i osobnu higijenu za krajnje korisnike projekta "Želim pomagati" (kodni broj: UP.02.1.1.05.0311).

Više...

Konačna rang lista za TO 3.1.1. „Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“

Upravni odbor LAG-a 5 je na svojoj 45. sjednici održanoj 22. listopada 2019. godine u Orebiću donio jednoglasnu odluku o odabiru četiri projekta prijavljena na 2. LAG natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. „Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ (ref. br.: 19/3.1.1.) iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „LAG 5“ za razdoblje 2014.-2020.

Više...

LAG 5 na Erasmus+ KA tematskom sastanku i 8. Sveučilišno - poslovnom forumu u Bruxellesu

U razdoblju od 23. do 25. rujna 2019. u Kongresnom centru SQUARE u Bruxellesu održan je Erasmus+ ''Knowledge Alliance'' tematski sastanak o sveučilišno-poslovnoj suradnji, u organizaciji Glavne uprave za obrazovanje, mlade, sport i kulturu (''Directorate General for Education Youth Sport and Culture - DG EAC'') i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske Komisije (''Education, Audiovisual and Culture Executive AgencyEACEA''). Glavni ciljevi Erasmus + KA sastanka bili su podijeliti rezultate, iskustva i dobre prakse svih odobrenih projekata u protekle 3 godine te olakšati umrežavanje i jačanje Erasmus + Alianse u svrhu stvaranja međusobne sinergije. U sklopu ovog sastanka stručna suradnica LAG-a 5, dr.sc. Marijeta Čalić, promovirala je projekt Rural 3.0: Društveno-korisno učenje u službi ruralnog razvoja (''Rural 3.0: Service-learning for the rural development'') koji je LAG 5, kao jedan od 16 europskih partnera, započeo provoditi u siječnju ove godine.

Više...

Izmjena Natječaja za tip operacija 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”

Lokalna akcijska grupa "LAG 5" objavila je 22. listopada Izmjenu natječaja za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” (TO iz PRR 4.4.1.). Izmjenom natječaja se produljuje krajnji rok za zaprimanje prijava na natječaj LAG-a 5, objavljen 23. rujna 2019. godine, referentne oznake 19/1.1.1. Rok za prijavu projekata se produžuje do 21. studenoga 2019. godine.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I