Lokalna akcijska grupa LAG 5

LAG 5 FEST NA KORČULI

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ po prvi put organizira LAG 5 FEST, sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda, koji će se održati 31. svibnja na gradskoj tržnici Rotonda u Korčuli od 16 do 19 sati.

Po prvi put održava se „LAG 5 FEST“ - Sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda, na kojem će izlagati članovi LAG-a 5 i naši suradnici: pčelari, maslinari, vinari, obrtnici i drugi.

Više...

Poziv za dostavu ponude za uslugu izvođenja "Treninga za pružatelje usluga u turizmu" u sklopu projekta Blutoursystem programa Interreg IT-HR CBC 2014-2020

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ objavljuje Poziv za dostavu ponude za uslugu izvođenja "Treninga za pružatelje usluga u turizmu" u sklopu projekta Blutoursystem programa Interreg IT-HR CBC 2014-2020.

Poziv je otvoren do 03. svibnja 2019. do 12:00 sati.

Poziv za dostavu ponuda i Troškovnik (kao prilog Pozivu) nalaze se u prilogu ovoga teksta.

Kontakt e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više...

Bee Friends - Poljska i Hrvatska

U razdoblju od 12. - 14. travnja 2019. godine na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli održat će se susret poljskih i hrvatskih pčelara u sklopu transnacionalnog projekta „Bee Friends“. Projekt je nastao u suradnji Lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) „LAG-a 5“, LAG-a „Moslavina“ kao nacionalnog koordinatora projekta, te dva poljska LAG-a iz pokrajine Donja Šleska - LGD Ziemia Pszczyńska i LGD Żywiecki Raj“.

Cilj projekta je jačanje pčelarskog sektora na područjima partnerskih LAG-ova. U sklopu studijskog putovanja pedeset i pet poljskih te dvadeset i pet moslavačkih pčelara posjetit će kolege iz udruge „Vrijesak Pelješac“, uz sudjelovanje na pokaznim radionicama. Završna konferencija projekta odvijat će se u petak 12. travnja 2019. godine u dvorani općine Orebić s početkom u 16:30 sati. U sklopu konferencije predviđena su dva predavanja na kojima će se obrađivati tematika nacionalnih i europskih regulativa vezanih za uvoz i izvoz pčela i pčelinjih proizvoda, te nadograditi buduća suradnja hrvatskih i poljskih pčelarskih udruga. Predavanja su otvorena za svu zainteresiranu javnost, ljubitelje pčela i pčelarstva.

Organizaciju susreta na području LAG-a 5 podržale su Općina Orebić, Općina Ston i Grad Korčula te turističke zajednice Grada Korčule, Orebića i Stona. Projekt „Bee Friends“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19. LEADER, Podmjera 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“.

Više...

Informativne radionice za prijavitelje na mjeru 3.1.1.

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ organizira informativne radionice za prijavitelje na mjeru 3.1.1. "Pokretanje i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo".

Raspored radionica:

Ston, 9. 4. 2019. (utorak) od 12:30 do 13:30, Općina Ston;

Korčula, 10. 4. 2019. (srijeda) od 12:00 do 13:00, Trg Svete Justine 13, Korčula;

Orebić, 11. 4. 2019. (četvrtak) od 10:00 do 11:00, Općina Orebić.

Predmet natječaja je ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu za nositelje projekata koji imaju sjedište na području Lokalne akcijske grupe „LAG-a 5“. Svrha je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno - ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu.

Za ovaj 2. natječaj LAG-a 5, a sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a 5 za razdoblje 2014. – 2020. godinu, osigurano je 1.779.000,00 HRK.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I