Lokalna akcijska grupa LAG 5

LAG 5 na Erasmus+ KA tematskom sastanku i 8. Sveučilišno - poslovnom forumu u Bruxellesu

U razdoblju od 23. do 25. rujna 2019. u Kongresnom centru SQUARE u Bruxellesu održan je Erasmus+ ''Knowledge Alliance'' tematski sastanak o sveučilišno-poslovnoj suradnji, u organizaciji Glavne uprave za obrazovanje, mlade, sport i kulturu (''Directorate General for Education Youth Sport and Culture - DG EAC'') i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske Komisije (''Education, Audiovisual and Culture Executive AgencyEACEA''). Glavni ciljevi Erasmus + KA sastanka bili su podijeliti rezultate, iskustva i dobre prakse svih odobrenih projekata u protekle 3 godine te olakšati umrežavanje i jačanje Erasmus + Alianse u svrhu stvaranja međusobne sinergije. U sklopu ovog sastanka stručna suradnica LAG-a 5, dr.sc. Marijeta Čalić, promovirala je projekt Rural 3.0: Društveno-korisno učenje u službi ruralnog razvoja (''Rural 3.0: Service-learning for the rural development'') koji je LAG 5, kao jedan od 16 europskih partnera, započeo provoditi u siječnju ove godine.

Više...

Izmjena Natječaja za tip operacija 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”

Lokalna akcijska grupa "LAG 5" objavila je 22. listopada Izmjenu natječaja za tip operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” (TO iz PRR 4.4.1.). Izmjenom natječaja se produljuje krajnji rok za zaprimanje prijava na natječaj LAG-a 5, objavljen 23. rujna 2019. godine, referentne oznake 19/1.1.1. Rok za prijavu projekata se produžuje do 21. studenoga 2019. godine.

Više...

Započela provedba projekta „Želim pomagati“

 1. listopada 2019. ugovor o radu na radnom mjestu "radnica za pomoć i potporu starijim osobama" na projektu "Želim pomagati" (kodni broj UP.02.2.2.05.0311) potpisala je 21 žena na području Grada Korčule, Općine Smokvice, Blato i Vela Luka. Provedba projekta pod nazivom "Želim pomagati" čiji je nositelj LAG 5, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Korčula, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Dubrovnik, Općine Vela Luka, Blato, Smokvica i Orebić te Grad Korčula započela je 08. srpnja 2019. godine kad je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I