Županijsko obilježavanje Međunarodnog dana mladih Dubrovačko-neretvanske županije

U Blatu je 12. kolovoza 2014. godine u organizaciji Europskog dom Dubrovnik i uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije obilježen Međunarodni dan mladih. Domaćin je bio Savjet mladih općine Blato, a događaju je prisustvovala i predstavnica LAG-a 5, Katarina Slejko.

Prije programa u Blatu, mladi iz Župe dubrovačke, Dubrovnika, Ploča, Ponikava, Korčule i Italije posjetili su Račišće, gdje su ih dočekali članovi Udruge mladih Račišće, jedne od najaktivnijih otočkih udruga mladih u našoj županiji, i upoznali ih sa svojim aktivnostima. U Blatu su im u općinskoj vijećnici dobrodošlicu zaželjeli načelnik Ante Šeparović, zamjenica načelnika Katarina Kovačić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Blato Tonći Padovan i uputili im čestitke povodom njihova dana. Domaćini, članovi Savjeta mladih općine Blato, predstavili su svoje i aktivnosti udruge navijača „Red Dragons“ te Viteškoga udruženja Kumpanjija. Nakon što su u župnoj crkvi Svih Svetih odslušali nekoliko pjesama djevojačkog zbora „Stope“, posjetitelji su obišli svetište Blažene Marije Propetog Isusa Petković i etno kuću „Barilo“.

 

Druženje uz večeru, pjesmu, plesove i predstavljanje aktivnosti mladih iz različitih dijelova županije i udruge Vulcanicamente iz Italije nastavljeno je u mjesnom parku, pri čemu je posebno težište stavljeno na glavnu temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih – mentalno zdravlje mladih.