Započelo osposobljavanje radnica na projektu "Želim pomagati"

U sklopu provedbe LAG-ovog projekta „Želim pomagati“, 23. kolovoza 2021. godine započelo je stručno osposobljavanje 31 radnice zaposlene na projektu.

Osposobljavanje za poslove gerontodomaćice provodi se kao posljednja u nizu aktivnosti projekta „Želim pomagati“, a izvoditelj programa osposobljavanja je ustanova za obrazovanje odraslih Učilište Meštar iz Kaštel Novog.

Po završenom osposobljavanju svim radnicama bit će izdana uvjerenja na temelju kojih će stečenu kvalifikaciju moći upisati u radne knjižice.

"Želim pomagati" financira se iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga LAG 5 u partnerstvu s HZZ-om Područni ured u Dubrovniku, Centrom za socijalnu skrb u Korčuli te s općinama Orebić, Smokvica, Blato, Vela Luka i gradom Korčulom. Provedba projekta traje 30 mjeseci, zaključno do siječnja 2022. godine.

Provedba osposobljavanja odvija se uz poštovanje svih epidemioloških mjera te uz operativnu i organizacijsku potporu Grada Korčule i Centra za kulturu, te im ovim putem srdačno zahvaljujemo.

ESF lenta