Vikend kreativnih radionica u Veloj Luci

Uključite se u vikend kreativnih radionica koje se organiziraju od 26. do 28. veljače 2021. u Veloj Luci, u sklopu projekta "Uči dalje!" financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, kojeg provodi udruga Novi otok u partnerstvu s LAG-om 5 i Sveučilištem u Dubrovniku.

Radionice su besplatne te namijenjene mladim i nezaposlenim osobama s otoka Korčule, sa ili bez određenog iskustva u dizajniranju i kreativnom radu, zainetersiranima za:

1. DIZAJNIRANJE MOTIVA I LOGOTIPA
2. OSLIKAVANJE STAKLA I KERAMIKE
3. DECOUPAGE TEHNIKU
4. REZBARENJE DRVA
5. OSNOVE TEHNIKE KROJENJA
6. IZRADU NAKITA

Radionice će se održavati u prostorijama udruge Novi otok u Zadružnom domu (II katu) u Veloj Luci.

Svi prijavljeni dobit će točan raspored radionica u petak 26. veljače, kada će se organizirati podjela paketa pribora za rad, te održati radionica Rezbarenje drva.
U subotu 27. veljače održavaju se radionice Dizajniranje motiva i logotipa, Oslikavanje stakla i keramike, Decoupage tehnika.
U nedjelju 28. veljače održavaju se radionice Osnove tehnike krojenja, Izrada nakita.

Točan raspored radionica ovisi o interesu i broju prijavljenih polaznika, te je podložan promjenama.

Na radionicama će se kroz edukaciju i ručni rad učiti:
• osmišljavanje inovativnih originalnih korčulanskih motiva i logotipa, dizajniranje na temelju autohtone kulture u svrhu prepoznatljivosti otoka;
• oblikovanje osmišljenih motiva u različitim tehnikama: krojenje, oslikavanje stakla i keramike, decoupage tehnika, rezbarenje drva, iskorištavanje naplavina u umjetnosti, izrada nakita.
Polaznici će se educirati za samostalnu izradu predmeta, kao i za održavanje radionica u ovim tehnikama.

Radionice će voditi gospođa Katarina Kokan, profesorica Učilišta Virtus koja ima dvadesetogodišnje iskustvo vođenja kreativnih edukacija, te dva stručna suradnika Učilišta također sa dugogodišnjom praksom.

Za sve polaznike i polaznice osigurani su kompleti pribora za rad.

Prijave se zaprimaju e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do petka 26.02.2021. do 10:00 sati. U prijavi obavezno navedite za koje ste radionice zainteresirani, jeste li zaposlena ili nezaposlena osoba, koliko imate godina, te kontakt (e-mail/mobitel).

Više informacija na ucidalje.eu i na tel: 099/200-4470.

Radionice se održavaju uz poštivanje uputa i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz COVID-19.