Tri pozitivne odluke za 7. LAG Natječaj TO 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je 13. rujna 2021. godine tri odluke iz sedmog LAG 5 Natječaja za provedbu tipa operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” i time potvrdila odluke Upravnog odbora LAG-a 5 donesene 21. srpnja 2021. godine.

Pozitivnim odlukama o rezultatu administrativne kontrole završen je prvi dio Zahtjeva za potporu u skladu s odredbama Pravilnika iz Programa i Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, koji LAG 5 provodi putem lokalne razvojne strategije (LRS) unutar podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije”.

Odobrena su tri projekta za koje je, u ime i za račun nositelja, LAG 5 podnio zahtjeve za potporu:

1. OPG RADOVANOVIĆ IGOR za projekt "Nabava poljoprivredne mehanizacije i opreme",
2. PUTNIKOVIĆ POLJOPRIVREDNA ZADRUGA za projekt "Ulaganje u građenje i opremanje skladišnog prostora za skladištenje mehanizacije i prostorija za zaposlenike",
3. OPG TASOVAC DAVOR za projekt "Modernizacija poljoprivrednog gospodarstva kupnjom gospodarskog vozila".

Ukupan iznos za odobrene potpore iznosi 388.965,74 kuna.

Čestitke nositeljima i želimo im uspješnu realizaciju njihovih projekata!