Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 65

Predstavljanje projekta "Revitalizacija unutrašnjosti poluotoka Pelješca"

17. siječnja 2014. godine u prostorijama Ministarstva turizma predstavljen je projekt ''Revitalizacija unutrašnjosti poluotoka Pelješca''. Projekt je prezentiran stručnom povjerenstvu koje je predvodio pomoćnik ministra Davor Ižaković. Riječ je o partnerskom projektu članica LAG-a 5, općina Orebić i Trpanj, čitaonice Donja Banda te RRA Dunea. Cilj projekta je razvoj novog turističkog proizvoda koji će potaknuti integrirani razvoj unutrašnjosti poluotoka te doprinijeti njegovoj repopulaciji.

Ukupna vrijednost projekta je 8 milijuna kuna. Predviđeno trajanje projekta je tri godine. Planirana provedba projekta odvija se u dvije faze. Prva faza tiče se izrade programsko-planske studije. Druga faza obuhvaća rekonstrukciju i prenamjenu tri objekta (Kuće vina, Kuće maslina i Edukacijskog centra) te uređenje tematskih putova. Projekt obuhvaća područje Županjeg sela, Donje Bande i Gornje Vrućice.

Projekt je prijavljen na javni natječaj Ministarstva turizma u studenom 2013. na Fond za razvoj turizma. Voditelj projekta je Marija Roglić, tajnica LAG-a 5. Stručni suradnik je Helena Kangjera, voditeljica Odjela za ruralni razvoj, poljoprivredu i zaštitu okoliša pri DUNEA-i.
Prva faza projekta planirana je za 2014. godinu. Druga faza projekta planirana je za 2015. godinu. Sredstva za provedbu projekta planiraju se iz osigurati iz sredstava Fonda za razvoj turizma i Strukturnog fonda EU. Nositelj projekta je općina Orebić.