Poduzetništvo u kulturi – drugi ciklus radionica za nezaposlene mlade s otoka Korčule

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ najavljuje drugi ciklus edukativnih radionica na temu poduzetništva u kulturi, koje se organiziraju u sklopu projekta Uči dalje! koji provodi udruga Novi otok u partnerstvu s LAG-om 5 i Sveučilištem u Dubrovniku, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Dvodnevna besplatna radionica „Poduzetništvo u kulturi“ održat će se 13. i 14. listopada 2020. godine s početkom u 10.00 sati u vijećnici Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1. U sklopu drugoga dana trajanja radionice, održat će se okrugli stol „Mogućnosti financiranja kulturnih projekata na otoku Korčuli“, namijenjen širem krugu lokalnih dionika u kulturi.

Ovaj drugi edukacijski ciklus iz poduzetništva u kulturi ponovno će voditi Nora Krstulović, kazališna redateljica i producentica, istaknuta kulturna poduzetnica i stručnjakinja, te predavačica na nizu škola, akademija i edukacija.

RASPORED:
13. listopad (utorak) od 10.00 do 14.00
Radionica "Poduzetništvo u kulturi" (1. dan)
14. listopad (srijeda) od 10.00 do 15.00
Radionica "Poduzetništvo u kulturi" (2. dan)
Okrugli stol "Mogućnosti financiranja kulturnih projekata na otoku Korčuli"

Nakon uspješno održanoga prvoga ciklusa radionica početkom ožujka 2020. koji je izazvao širi interes sudionika u kulturi i s fokusom na lokalne teme kulturne politike otoka Korčule, pojava pandemije COVID-19 nužno je utjecala na tematski okvir ovog ciklusa radionica. Kultura je bila jedna od prvih djelatnosti koja je osjetila značajne restrikcije, a struka predviđa da će kultura biti i jedna od posljednjih djelatnosti koje će se oporaviti.

Je li u novim, ne baš jednostavnim okolnostima moguće poduzetništvo u kulturi, odnosno kakvo poduzetništvo je moguće? Što možemo naučiti na greškama domaćih i inozemnih poduzetnika u kulturi od početka ove krize, a što na primjerima dobre prakse? Kako u novonastalim okolnostima pretvoriti tehnologiju u saveznika poduzetničkih pothvata u kulturi, te kako uz pomoć nje doći i do posve novih publika? Koje su se digitalne platforme pokazale kao najbolji saveznici kulturnih projekata i kako su urodile novim, hibridnim formama?

Nora Krstulović će tijekom dva dana trajanja radionica „Poduzetništvo u kulturi“ voditi polaznike kroz teme postavljene ovim pitanjima. Broj sudionika je ograničen te prednost imaju nezaposlene mlade osobe s otoka Korčule u dobi od 15 do 30 godina. Sudjelovanje ostalih zainteresiranih dionika u kulturi je moguće, uz obaveznu prethodnu najavu, te ovisno o raspoloživosti mjesta.

Prijave se vrše e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (obavezno navedite ime i prezime, koliko imate godina, jeste li nezaposleni te kontakt e-mail i broj mobitela). Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju na 020/713-472.

Zbog situacije s koronavirusom, radionice će se također moći pratiti i online putem Google Meet aplikacije. Za online sudjelovanje obratite nam se također na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te ćemo vam link poslati e-mailom prije početka radionice.

Napomena za sudionike uz COVID-19:
Sukladno važećim epidemiološkim mjerama za područje Dubrovačko-neretvanske županije, obavezno je nošenje zaštitne maske tijekom odvijanja radionica, dezinfekcija ruku pri ulasku u prostor, te poštivanje fizičke distance od 2 metra između sudionika. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, otkažite svoj dolazak - apeliramo na odgovorno ponašanje!