Podjela prvog paketa kućanskih potrepština korisnicima u projektu „Želim pomagati“

U sklopu projekta "Želim pomagati" čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa LAG 5, 15. svibnja 2020. podijeljeno je čak 122 paketa kućanskih potrepština kućanstvima krajnjih korisnika i korisnica projekta.

"Želim pomagati" je projekt vrijedan više od šest milijuna kuna, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik, Centrom za socijalnu skrb Korčula te čak pet otočnih i poluotočnih općina. Trenutno, njime je omogućen pristup zapošljavanju i tržištu rada za trideset i šest žena pripadnica ranjivih skupina.

Projektom je predviđena podjela paketa koji obuhvaćaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine, u iznosu od 200,00 kuna po krajnjem korisniku / korisnici.

Nakon završenog postupka javne nabave i odabira najpovoljnijeg ponuđača, 15. svibnja 2020. zapakirano je 122 paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština te podijeljeno kućanstvima na području općina Blato, Orebić, Smokvica i Vela Luka te Grada Korčule.

ESF lenta