LAG5 na danima otvorenih vrata grada Korčule

U petak, 06. lipnja 2014. godine, LAG 5 je sudjelovao na manifestaciji "Dan otvorenih vrata udruga Grada Korčule". Po prvi puta ovakva manifestacija u Korčuli organizirana je na inicijativu Centra civilnog društva Korčula. Sudjelovalo je 14 udruga sa ovog područja, a poseban gost bila je udruga Europski dom iz Dubrovnika, sa informacijskim centrom Europe direct Dubrovnik.

Inače, Ured za udruge Vlade RH svake godine obilježava Dane otvorenih vrata udruga. Ove je godine poseban naglasak stavljen na rezultate projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora. Cilj Dana otvorenih vrata udruga grada Korčule je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte koje provode udruge u Korčuli i okolici. Tom prigodom udruge su predstavile svoje aktivnosti, događaje koje planiraju u bližoj budućnosti i projekte na kojima rade.

Voditeljica LAG-a 5, Marija Roglić, u svom govoru istakla je ulogu i zadatke LAG-a, te zainteresiranim građanima približila značenje LAG-a 5 za ovo područje.

U obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga Grada Korčule sudjelovale su sljedeće udruge: ASTRONOMSKA UDRUGA KORČULA, BONKULOVIĆI, CRVENI KRIŽ KORČULA, KAP U MORU, KPK, LIGA PROTIV RAKA KORČULA-PELJEŠAC-LASTOVO-MLJET, MOJE SUNCE, PAUK, UDRUGA MLADIH RAČIŠĆE,UDRUGA RAČIŠKO SRCE, ŽRNOVSKI GALIJOTI i ŽRNOVSKI MAKARUNI, te LAG 5.