LAG 5 na Erasmus+ programu "Obrazovanje odraslih za održivu kulturu" u španjolskoj Kantabriji

Od 1. do 10. veljače 2022. godine pet je predstavnika iz Hrvatske sudjelovalo na tečaju u sklopu projekta "Obrazovanje odraslih za održivu kulturu" koji se financira iz programa ERASMUS+ (br. projekta 2020-1-HR01-KA104-077229).

Domaćin je bilo neprofitno udruženje za kulturu i okoliš Permacultura Cantabria iz Španjolske, a osim predstavnika LAG-a 5 koji je nositelj projekta, sudjelovali su i članovi udruge Permakultura Dalmacija, udruge Brodoto koja razvija strategije i implemetacije društveno i ekološki prihvatljivih projekata i kampanja te udruge Meraki koja provodi projekte međunarodne razmjene mladih.

Osim hrvatskih predstavnika, na desetodnevnom tečaju koji se održao u Penagosu, u pokrajini Kantabriji, sudjelovali su Talijani i Poljaci, a primarne teme tečaja prezentirale su koncept održivosti, osnovne principe permakulture, kružnu ekonomiju, eko-aktivizam i tzv. „Dragon Dreaming“, metodologiju za rješavanje sukoba.

Program je uključivao i posjete obližnjim selima i gradovima u pokrajini Kantabrija, upoznavanje s lokalnim proizvođačima hrane kao i posjet permakulturnom selu LA Grama.

Medij