Info radionica za LAG-ov natječaj za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti TO 2.1.2., planiran za početak 2022.

Sukladno planu provedbe Lokalne razvojne strategije 2014-2020, LAG 5 planira u prvom kvartalu 2022. godine objaviti 10. Natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.2. "Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" (sukladan TO 6.4.1. iz PRR RH).

Kako bi potencijalnim prijaviteljima olakšali postupak pripreme i prijave na Natječaj, LAG 5 će održati informativnu radionicu u četvrtak, 16. prosinca 2021. u 10:30 sati, ONLINE, putem GOOGLE Meet aplikacije na linku: meet.google.com/fof-yodo-uoc.

Ulaganja iz ovog tipa operacije usmjerena su na:
◾️ ruralni turizam;
◾️ preradu, marketing i izravnu prodaju lokalnih proizvoda;
◾️ tradicijske, umjetničke obrte i izradu suvenira;
◾️ pružanje usluga u ruralnom području.

Prihvatljivi korisnici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana od dana podnošenja Zahtjeva za potporu i imati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 2.000 eura.

Korisnik mora biti registriran u skladu s nacionalnim zakonodavstvom za bilo koju djelatnost unutar sektora koji razvija i baviti se tom djelatnošću, odnosno imati rješenje/odobrenje/drugi odgovarajući akt izdan od strane nadležnog tijela prije dana objave LAG natječaja.

Iznos potpore kreće se u rasponu od minimalno 15.000 EUR do maksimalnih 60.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 90% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.