Dopunska izobrazba o održivoj uporabi pesticida (Putnikovići, 2. lipnja)

Stupanjem na snagu Zakona o održivoj uporabi pesticida („Narodne novine“, br.46/22) Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede započinje s provedbom izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Prema navedenom Zakonu svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici sredstava za zaštitu bilja moraju imati zadovoljavajuće znanje o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Više...

Dan Europe 9. svibnja u Korčuli

U Europskoj uniji 9. svibnja slavi se Dan Europe na koji se prisjećamo Schumanove deklaracije od 9. svibnja 1950.

Kako bismo obilježili tu posebnu prigodu, Europe Direct Korčula zajedno s Gradskom knjižnicom “Ivan Vidali” poziva da nam se pridružite danas, 9. svibnja u 11:45 u knjižnici na druženju na temu "Ukratko o EU". U goste nam stižu gimnazijalci iz Blata koje vodi Maja Milostić, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane građane.

Više...

LAG 5 i LAG Neretva održali predavanje sudionicima studijskog posjeta „Europa ulaže u ruralna područja: Održivi turizam u ruralnim područjima“

Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna agencija DUNEA koja vodi centar, organizirali su od 26. do 28. travnja 2023. studijski posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji na temu „Europa ulaže u ruralna područja: Održivi turizam u ruralnim područjima“ za predstavnike razvojnih agencija, lokalnih akcijskih grupa i Europe direct centara s područja Slavonskog broda i Koprivničko-križevačke županije.

Tom prigodom pozvali su LAG 5, koji vodi drugi županijski centar EUROPE DIRECT Korčula te LAG Neretva, da sudionicima studijskog posjeta predstave „Program ruralnog razvoja 2014.-2020. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i očekivanja od Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027.“ iz perspektive dosadašnjeg provođenja programa i pripreme za novo programsko razdoblje.

Više...