Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta za 2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2020. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe-trgovačka društva, zadruge, udruge) koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.

Podnositelji zahtjeva za potporu mogu ostvariti potpore pod sljedećim uvjetima:– da na otocima obavljaju djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka (prema članku 35. Zakona o otocima)
– da zaposlenici koje zapošljavaju imaju prebivalište na otocima
– da zaposlenici koje zapošljavaju rade kod istog Podnositelja zahtjeva za potporu najmanje dvanaest mjeseci bez prekida do trenutka podnošenja Zahtjeva
– da udio vlasništva Republike Hrvatske, jedinice regionalne (područne) samouprave i jedinice lokalne samouprave u strukturi vlasništva Podnositelji zahtjeva za potporu nije veći od 50% i
– da nisu financijske institucije (banke, osiguravajuća društva, štedno-kreditne zadruge i slično).

Kriteriji za ostvarivanje prava na potpore su:
1. broj zaposlenih radnika
2. obavljanje djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka prema članku 35. Zakona o otocima.

Podnositelji zahtjeva za potporu na otocima prve skupine imaju pravo na potpore u iznosu od 100% jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće po zaposleniku, koju isplaćuje Podnositelj zahtjeva za potporu, bez doprinosa na plaću. Podnositelji zahtjeva za potporu na otocima druge skupine imaju pravo na potpore u iznosu od 50% jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće po zaposleniku koju isplaćuje Podnositelj zahtjeva za potporu, bez doprinosa na plaću.

Javni poziv otvoren je do 24. studenoga 2020., a sve detalje o pozivu i načinu podnošenja zahtjeva za potporu možete pronaći na ovoj poveznici.

Za pitanja i informacije na raspolanju su e-mail/telefonski kontakti: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 01/6391 955, 01/6391 970.