Lokalna akcijska grupa LAG 5

Južnodalmatinski otoci u projektu vrijednom 16 milijuna kn

Ovog travnja Lokalna akcijska grupa ''LAG 5'', zajedno sa Ekonomskim fakultetom u Splitu, LAG-om Škoji i LAG-om Brač započinje s provedbom međunarodnog projekta HNV Link koji označava ‘’Poljoprivredu na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje.

Više...

Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti

Poljoprivredna područja velike prirodne vrijednosti odnose se na ‘’područja u Europi gdje se zemlja u najvećem dijelu koristi za poljoprivredu i gdje poljoprivreda podupire ili je vezana ili za visoku biološku raznolikost ili za prisutnost zaštićenih vrsta, ili oboje i važna je komponenta europske poljoprivrede, posebno u smislu bio raznolikosti, krajobraza, teritorijalne kohezije, kvalitete proizvoda i zaposlenosti.

Više...

Područje učenja: Dalmatinski otoci

Područje učenja Dalmatinski otoci obuhvaća područje tri južnodalmatinska LAG-a; LAG Škoji, LAG Brač i LAG 5 koji pokrivaju visokovrijedno poljoprivredno područje Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije od Dubrovačkog primorja do Šolte.

Više...

Nacionalno otvaranje projekta očuvanje poljoprivrede velike vrijednosti na južnodalmatinskim otocima okupilo glavne dionike razvoja iz dvije najjužnije Županije

Nacionalno otvaranje projekta HNV Link: "očuvanja poljoprivrede na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje" održalo se u Stonu u Kneževom dvoru 7. lipnja 2016. godine na kojem su sudjelovali glavni dionici razvoja znanstvenog, gospodarskog i javnog sektora Dubrovačko - neretvanske i Splitsko - dalmatinske županije da bi li podržali ovaj strateški projekt za južno dalmatinske otoke.

Više...

HNV mreža poručila Europskoj komisiji da podrži rješavanje imovinsko-pravnih odnosa poljoprivrednog zemljišta

U prvim danima rujna na rustikalnom agrodomaćinstvu Hameau de l`Etoille nedaleko od Montpelliera u Francuskoj održan je sastanak europske mreže za valorizaciju, promociju i inovacije visokovrijednih poljoprivrednih površina u Europi. 01. i 02. rujna predstavnici znanstvenog, gospodarskog, javnog i civilnog sektora 12 europskih zemalja okupili su se u sklopu provedbe Horizon projekta "HNV Link" na bi li odredili okvire za prikupljanje i razmjenu inovacija u domeni poljoprivrede na visokovrijednim poljoprivrednim površinama. 

Više...

Logo I