Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje.

Održana manifestacija „ Naše domaće,sada i ubuduće “ u Dubrovniku

Ministar Tomislav Tolušić posjetio je Dubrovnik u petak, 20. travnja 2018. godine gdje je održana jedanaesta u nizu manifestacija “Naše domaće, sada i ubuduće” koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

Više...

Održan seminar o poljoprivredi na otocima

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje" 14 srpnja 2017. godine u gradu Korčuli održan je seminar na temu visokovrijednih poljoprivrednih površina na otocima.

Više...

Seminar "Inovacije za visoko vrijedne poljoprivredne površine na otocima"

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje", LAG 5 organizira jednodnevni seminar sa predstavnicima javnog, civilnog, znanstvenog i privatnog sektora na kojem će se predstaviti rezultati dosadađnjeg istraživanja na temu visokovrijedne poljoprivrede na području LAG-a 5, LAG-a Brač i LAG-a Škoji.

Više...

Gostovanje izložbe ¨Mali otoci, prvaci održivosti¨ u Orebiću

Pozivamo Vas na otvorenje međunarodne putujuće izložbe fotografija „Mali otoci, prvaci održivosti“, koja će se održati 10. prosinca 2016. godine u dvorani Općine u Orebiću u 18 sati. Izložbu organiziraju LAG 5 i vanjski stručnjak incijative Malih Održivih Otoka Sylvian Petit uz podršku Conservatorie du Littoral. Do suradnje organizatora došlo je prilikom diseminacije podataka LAG-ovog projekta „HNV link – poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti“. Ono što nas povezuje je rad na održivom razvoju otoka kao i stajalište da su otoci pioniri razvoja. 

Više...

HNV mreža poručila Europskoj komisiji da podrži rješavanje imovinsko-pravnih odnosa poljoprivrednog zemljišta

U prvim danima rujna na rustikalnom agrodomaćinstvu Hameau de l`Etoille nedaleko od Montpelliera u Francuskoj održan je sastanak europske mreže za valorizaciju, promociju i inovacije visokovrijednih poljoprivrednih površina u Europi. 01. i 02. rujna predstavnici znanstvenog, gospodarskog, javnog i civilnog sektora 12 europskih zemalja okupili su se u sklopu provedbe Horizon projekta "HNV Link" na bi li odredili okvire za prikupljanje i razmjenu inovacija u domeni poljoprivrede na visokovrijednim poljoprivrednim površinama. 

Više...

Nacionalno otvaranje projekta očuvanje poljoprivrede velike vrijednosti na južnodalmatinskim otocima okupilo glavne dionike razvoja iz dvije najjužnije Županije

Nacionalno otvaranje projekta HNV Link: "očuvanja poljoprivrede na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje" održalo se u Stonu u Kneževom dvoru 7. lipnja 2016. godine na kojem su sudjelovali glavni dionici razvoja znanstvenog, gospodarskog i javnog sektora Dubrovačko - neretvanske i Splitsko - dalmatinske županije da bi li podržali ovaj strateški projekt za južno dalmatinske otoke.

Više...

Područje učenja: Dalmatinski otoci

Područje učenja Dalmatinski otoci obuhvaća područje tri južnodalmatinska LAG-a; LAG Škoji, LAG Brač i LAG 5 koji pokrivaju visokovrijedno poljoprivredno područje Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije od Dubrovačkog primorja do Šolte.

Više...

Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti

Poljoprivredna područja velike prirodne vrijednosti odnose se na ‘’područja u Europi gdje se zemlja u najvećem dijelu koristi za poljoprivredu i gdje poljoprivreda podupire ili je vezana ili za visoku biološku raznolikost ili za prisutnost zaštićenih vrsta, ili oboje i važna je komponenta europske poljoprivrede, posebno u smislu bio raznolikosti, krajobraza, teritorijalne kohezije, kvalitete proizvoda i zaposlenosti.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Horizon 2020