Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje.

Održan sastanak nacionalnih dionika za poljoprivredu velike prirodne vrijednosti na otocima

U sklopu 4. Kongresa ruralnog turizma održanog u Supetru od 9.-13. svibnja uspješno je završen i drugi seminar u sklopu provedbe projekta HNV-Link - Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, znanost i inovacije koji je financiran unutar Horizon 2020 projekta Europske unije. Svrha HNV (High Nature Value) projekta je unaprijeđenje života na otocima kroz istraživanje područja velike prirodne vrijednosti koje pokrivaju područje ingerencija triju LAG-ova (LAG 5, LAG Škoji i LAG Brač), te implemetaciju inovacija kojima se podupire poljoprivreda, transfer znanja ali i druge aktivnosti kojima se štite i revitaliziraju ova ugrožena područja velike bioraznolikosti.

Više...

Održana manifestacija „ Naše domaće,sada i ubuduće “ u Dubrovniku

Ministar Tomislav Tolušić posjetio je Dubrovnik u petak, 20. travnja 2018. godine gdje je održana jedanaesta u nizu manifestacija “Naše domaće, sada i ubuduće” koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

Više...

Održan seminar o poljoprivredi na otocima

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje" 14 srpnja 2017. godine u gradu Korčuli održan je seminar na temu visokovrijednih poljoprivrednih površina na otocima.

Više...

Seminar "Inovacije za visoko vrijedne poljoprivredne površine na otocima"

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje", LAG 5 organizira jednodnevni seminar sa predstavnicima javnog, civilnog, znanstvenog i privatnog sektora na kojem će se predstaviti rezultati dosadađnjeg istraživanja na temu visokovrijedne poljoprivrede na području LAG-a 5, LAG-a Brač i LAG-a Škoji.

Više...

Gostovanje izložbe ¨Mali otoci, prvaci održivosti¨ u Orebiću

Pozivamo Vas na otvorenje međunarodne putujuće izložbe fotografija „Mali otoci, prvaci održivosti“, koja će se održati 10. prosinca 2016. godine u dvorani Općine u Orebiću u 18 sati. Izložbu organiziraju LAG 5 i vanjski stručnjak incijative Malih Održivih Otoka Sylvian Petit uz podršku Conservatorie du Littoral. Do suradnje organizatora došlo je prilikom diseminacije podataka LAG-ovog projekta „HNV link – poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti“. Ono što nas povezuje je rad na održivom razvoju otoka kao i stajalište da su otoci pioniri razvoja. 

Više...

HNV mreža poručila Europskoj komisiji da podrži rješavanje imovinsko-pravnih odnosa poljoprivrednog zemljišta

U prvim danima rujna na rustikalnom agrodomaćinstvu Hameau de l`Etoille nedaleko od Montpelliera u Francuskoj održan je sastanak europske mreže za valorizaciju, promociju i inovacije visokovrijednih poljoprivrednih površina u Europi. 01. i 02. rujna predstavnici znanstvenog, gospodarskog, javnog i civilnog sektora 12 europskih zemalja okupili su se u sklopu provedbe Horizon projekta "HNV Link" na bi li odredili okvire za prikupljanje i razmjenu inovacija u domeni poljoprivrede na visokovrijednim poljoprivrednim površinama. 

Više...

Nacionalno otvaranje projekta očuvanje poljoprivrede velike vrijednosti na južnodalmatinskim otocima okupilo glavne dionike razvoja iz dvije najjužnije Županije

Nacionalno otvaranje projekta HNV Link: "očuvanja poljoprivrede na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje" održalo se u Stonu u Kneževom dvoru 7. lipnja 2016. godine na kojem su sudjelovali glavni dionici razvoja znanstvenog, gospodarskog i javnog sektora Dubrovačko - neretvanske i Splitsko - dalmatinske županije da bi li podržali ovaj strateški projekt za južno dalmatinske otoke.

Više...

Područje učenja: Dalmatinski otoci

Područje učenja Dalmatinski otoci obuhvaća područje tri južnodalmatinska LAG-a; LAG Škoji, LAG Brač i LAG 5 koji pokrivaju visokovrijedno poljoprivredno područje Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije od Dubrovačkog primorja do Šolte.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Horizon 2020